de voedselkringloop sluiten met vee

Circulairvoer.nl is een initiatief van Voerwaarts BV, inhoudelijk onderschreven door  FeedValid BV, beide pioniers in circulaire diervoeding. De inzichten en kennis op dit vlak veranderen nog steeds en deze website zal navenant geüpdate worden. Voerleveranciers en afnemers van circulair voer mogen verwijzen naar de informatie op deze site mits de bron: www.circulairvoer.nl vermeld wordt.

Voerwaarts BV is een atypische voerfabrikant die zich richt op nichemarkten voor diervoeders. Eén van de specialisaties is voer dat voor 100% uit rest- en retourstromen van humane voeding bestaat. Voor meer informatie en het bestellen van producten, zie http://voerwaarts-circulair.nl.

FeedValid BV is toonaangevend in het tot waarde brengen van rest- en retourstromen van humane voeding. Ze verwerken voedingsmiddelen die niet meer geschikt zijn voor humane consumptie tot circulaire diervoedergrondstoffen. Resten van brood, knäckebröd, deeg, biscuits, chocolade, ontbijtgranen, zoetwaren, chips, pasta, gebak, vleesvervangers en snacks zetten ze om tot hoogwaardige ingrediënten voor diervoeder.
Deze reststromen zijn altijd vers en het voordeel van reststromen uit de food is dat die grondstoffen zijn gemaakt van granen van hoge kwaliteit met hoogwaardig zetmeel en hoogwaardige vetten. Circulaire ingrediënten  zijn smakelijk en zeer goed verteerbaar. Door circulaire ingrediënten in te passen in het mengvoer, wordt de CO₂ footprint in de veehouderij fors verlaagd. Voor meer informatie zie www.feedvalid.eu